Spolgubben

nedladdning

SPOLGUBBEN

Spolgubben.se rapporterar

Stopp i toaletten? Spolgubben berättar!

Har du stopp i toaletten? Det här kan du göra själv innan du väljer att kontakta Spolgubben!

Spolgubben behöver inte alltid vara där och hjälpa till, ibland kan du ordna stoppet i toaletten själv. Vi hjälper till och förklarar hur du ser till att stoppet i toan försvinner. Lyckas inte vårat knep ja då har du möjlighet att kontakta spolgubben så löser vi stoppet i toan.

Vad orsakar stopp i toaletten?

Stopp i toaletten orsakas av för mycket papper, bindor, cigaretter, tops, tamponger och massa annat skräp slängs i toaletten. Ibland används toaletten till badrummets papperskorg vilket inte alls är ovanligt. Många personer vi kommer i kontakt med slänger badrummets förbrukningsvaror i toalettstolen eftersom man anser att det är enkelt att bara spola ner allt.

Hur åtgärdar man stoppet i toaletten?

Fyll en hink med vatten och kasta in vattnet och därmed försöker man med vattentrycket lossa på det som orsakat stoppet i toaletten.

Använd en vaskrensare och sätt den mot toans krök. Tryck fast proppen. D.v.s sugproppen på vasken och spola en gång. Pumpa sedan vaskrensaren upp och ned tills proppen släpper.

Förebygg stopp i toaletten.

Använd i toaletten till badrummets papperskorg. Uträtta endast dina behov i toaletten. Visste du att utomlands så spolar man inte ens ned toalettpapper i toaletten just för att rören är alldeles för smala. I Sverige funkar det dock att spola ner toalett papper i toaletten, men spola inte ned förbrukningsvaror.

Fortfarande problem med stopp?

Vi på Spolgubben.se hjälper till och spolar rent avloppsrör. Kom i kontakt med oss eller beställ avloppsspolning direkt.

Våra tjänster

Se vilka tjänster vi erbjuder

Lägenheter (BRF)

Inspektera rören

Fräschar upp rören 

Propplösare

Stambyte eller relining?

Söker efter rören

Mäter rören