Spolgubben

nedladdning

SPOLGUBBEN

Spolgubben.se rapporterar

Hjälp, jag har fått stopp i golvbrunnen!

Har du stött på patrull i avloppet? Har du fått stopp i golvbrunnen? Är det smutsigt? Luktar det illa? Är vattenflödet dåligt? Det kan finnas många orsaker till varför rören och avloppen börjar bli dåliga. En stamspolning löser oftast problemen och förlänger livslängden på ditt avlopp.

Avloppsspolning hur ofta? När än du behöver en avloppsspolning så fixar Spolgubben det. Det är alltid bra att spola rent rören några gånger om året för att hålla allting fräscht. Spolar du vid färre tillfällen så behöver det inte betyda att det är sämre dock beror det på hur just dina rör ser ut.

Många brukar få stopp i handfatet och diskhon. Det är inte så konstigt då just dessa två områden är den plats vi är mest aktiva med att smutsa ned. I Diskhon kan alla möjliga saker slinka ned, matrester och annat smuts som kommer från när vi diskar och lagar mat. Likaså med handfatet som många gånger får hår och andra partiklar som gör att avloppet samlar på sig mycket smuts som fastnar i rörväggarna.

Varje gång Spolgubben får uppdrag som ska fixa till rören och avloppet i sin helhet ser vi till att använda rätt metodik och teknik. Du kan läsa mer om samtliga tjänster här.

Stopp i handfatet bakpulver?

Ibland får vi frågan om bakpulver hjälper till att lösa upp och att det ska generera ett bättre flöde i rören. Det har vi också fått höra. Vi har så klart testat detta och i vissa fall när det är ett så kallat mjukt stopp kan det ge ett bättre flöde, dock tillfälligt. Det renar inte alltid ordentligt. Vill man få bukt med problemet så är det dags för en riktig spolning! Men testa gärna med bakpulver som innehåller bikarbonat. Återstår problemet då kan du ta hjälp av Spolgubben.

Stopp i avlopp dusch?

Många får stopp i golvbrunnen. Hemma i duschen, i garaget, källaren, i tvättstugan mm. Det kan hända alla golvbrunnar av många olika anledningar. Ju mer man använder något så kommer smuts och förstör. Så är det nästan med allt. Att golvbrunnen blir täppt och för ett dåligt vatten flöde kan orsaka illa lukt men oroa dig inte. Detta går att ordna med en riklig avloppsspolning på plats.

Behöver du fler tips på avloppsproblem kan du läsa mer här.

Behöver du hjälp med dina avloppsproblem finns lösningarna här.

Våra tjänster

Se vilka tjänster vi erbjuder

Lägenheter (BRF)

Inspektera rören

Fräschar upp rören 

Propplösare

Stambyte eller relining?

Söker efter rören

Mäter rören