Spolgubben

nedladdning

SPOLGUBBEN

Spolgubben.se rapporterar

Handfatet / Vattenlåset under handfatet läcker

Läcker vattenlåset under handfatet? Spolgubben är givetvis här och tipsar om hur du löser detta?

Att han problem med avloppet är det många som har, det är liksom oundvikligt. Problemen med vattenlås som läcker är även det ett återkommande problem som man helt enkelt får leva med. MEN! Du behöver givetvis åtgärda läckaget annars förvärras problemet.

Läcker det i vattenlåset det vill säga under handfatet så kan det bero på stopp i avloppet eller trasigt vattenlås. Vi hjälper till och reder ut det du googlade efter. Nämligen varför det läcker från vattenlåset under handfatet?

Vad är vanliga orsaker till att vattenlåset läcker?

Det finns många därute som upplever att plastkopplingarna kring köksavloppets eller badrumsavloppets vattenlås är väldigt svåra att få täta. Hur man än bär sig åt blir det ingen bättring. Det droppar ändå konstant från låset.

Många orsaker finns varför vattenlåset läcker och det är i många fall packningarna (gummiringarna) som sitter inuti vattenlåset som har gjort sitt. Det kan i många fall också vara helt fel packningar i vattenlåset. Någon, du eller någin annan kan ha använt helt fel packningar. De kan vara för stora eller för små och därmed orsaka vattenläckaget du upplever. Det kan också vara så att man har monterat gummiringarna, (de svarta) på helt fel sätt.

Vi upplever också att många skruvar åt vattenlåset med våld och alldeles för hårt vilket då placerar packningarna fel eller helt enkelt förstörs och trasas sönder. Var därför noga med att inte skruva åt vattenlåset med våld. Det är ingen bra idé. Skruva åt ordentligt men inte med våld!

Så här kan du också låsa vattenläckan från vattenlåset under handfatet?

Dra iväg och köp rätt packningar. Rätt packningar för vattenlåset löser de flesta problem med läckage från vattenlåset.

1 – Köp nya packningar

2 – Kontrollera så att packningar passar just för ditt vattenlås

3 – Åk hem igen och montera ner vattenlåset.

4 – Kasta gamla packningar eller spara om de är fräscha

5 – Montera på de nya gummi packningarna

6 – Skruva åt vattenlåset. DOCK EJ MED VÅLD! Lugnt och fint tills att vattenlåset sitter på ordentligt och packningar sitter på plats.

Behöver du hjälp?

Upplever du fortfarande problem? Problemet kanske sitter någon annanstans. Spolgubben hjälper mer än gärna till och åtgärdar de problem du har med vattenflödet i avloppsrören.

Kom i kontakt med oss eller se våra tjänster här.

Våra tjänster

Se vilka tjänster vi erbjuder

Lägenheter (BRF)

Inspektera rören

Fräschar upp rören 

Propplösare

Stambyte eller relining?

Söker efter rören

Mäter rören