Spolgubben

nedladdning

SPOLGUBBEN

Spolgubben.se rapporterar

Dålig lukt i avlopp – så fixar du det

Nästan i alla bostäder börjar avloppen lukta tillslut. Vanliga orsaker är att det blivit stopp eller ett sämre flöde i rören. Det kan bero på att det har fastnat smuts, matrester eller andra föremål. När saker fastnar i rör så tränger inte vattnet igenom lika lätt som tidigare. Här finns mer information om avloppslukt.

Dålig lukt kan kännas väldigt jobbigt och otrevligt. När besökare kommer hem till dig kan lukten vara extra opassande. Många försöker därför få bort lukten med vanlig luktspray. Det kan funka som en tillfällig lösning på några timmar men sen kommer lukten tillbaka.

Du kan förebygga stopp i avloppen genom att ofta rörspola. En rörspolning / stamspolning ser till så att rören blir rena och fräscha. En spolning rensar bort smuts och annat som har uppkommit och gett uppskov till den dåliga lukten. Om man tillåter att den dåliga lukten får vara utan att fräscha till avloppet kan större skador uppkomma på rören.

Avloppslukt kommer och går

Det är inte ovanligt att lukten kommer och går. Det kan vara ett tryck, luft och annat som gör att avloppslukten är starkare vissa dagar. Avloppslukt kan komma från badrum, i huset, tvättmaskin, kök, handfat men härledes alltid till rör och avlopp. Problemen med avloppslukt går alltid att lösa.

Stopp i avloppsstammen – så löser du problemet

Oavsett hur hårt stoppet i rören är så är det dags för en rörspolning / stamspolning. Det gör rent dina rör så att lukten försvinner. Att släppa ut olika medel och lösningar i rören är en tillfällig lösning. Vill du ha bukt med problemen bör du beställa en grundlig spolning av rören.

Här beställer du en rörspolning för villa. Här beställer du spolning för BRF lägenheter.

Våra tjänster

Se vilka tjänster vi erbjuder

Lägenheter (BRF)

Inspektera rören

Fräschar upp rören 

Propplösare

Stambyte eller relining?

Söker efter rören

Mäter rören